VÄLKOMMEN TILL TIPSBANKEN

Tipsbanken är en ny portal för pedagogisk personal i skolan som samlar tips, råd och idéer för att förenkla och förbättra samarbetet i vardagen mellan pedagogen och elever med och i olika typer av svårigheter. 

Tips och idéer kommer från pedagoger som delat med sig under våra VIS-kurser (Verksamt i skolan). Du kan läsa alla tips genom att välja det område som du är intresserad av i menyn till höger. Kommer du på nya saker som du vill tipsa om finns möjlighet att göra detta. Vi förbehåller oss rätten att själva avgöra vilka tips som ska införas och när. Denna sida är under ständig utveckling och vi hoppas att det finns sådant som kan hjälpa elever att få en bättre skolvardag och att gå rakryggade genom hela skolan. 

Tipsen kommer från konkreta situationer där pedagoger använt dem. Elever är olika så alla tips kommer inte att fungera för alla. Det är nödvändigt att göra en analys av det som är svårt, vilka styrkor man kan bygga på och vad man kan göra för att förbättra situationen för eleven.

SENASTE TIPSET


Hur kan strukturen och rutinerna i skolan förbättras för att hjälpa elever med olika typer av svårigheter att klara av komplexa uppgifter? Här är det senaste tipset:
+ Lärarna är viktig som intresseväckare och motiverare. Man måste lära sig något om det man ska skriva om innan man gör ett eget arbete/projekt +

OM OLIKA SVÅRIGHETER


För att kunna möta och hjälpa barn och ungdomar med olika typer av svårigheter behövs både kunskap och strategier. En diagnos säger endast en del om en elevs problematik och analysen av elevens behov och svårigheter måste därför vara individanpassad. 

Struktur och rutiner
Självständigt arbete
Se alla tipsen Läs mer
Ta del av Provivus nyheter!

Skriv upp dig på vår e-post lista.