VÄLKOMMEN TILL TIPSBANKEN

Tipsbanken är en ny portal för pedagogisk personal i skolan som samlar tips, råd och idéer för att förenkla och förbättra samarbetet i vardagen mellan pedagogen och elever med och i olika typer av svårigheter. 

Tips och idéer kommer från pedagoger som delat med sig under våra VIS-kurser (Verksamt i skolan). Du kan läsa alla tips genom att välja det område som du är intresserad av i menyn till höger. Kommer du på nya saker som du vill tipsa om finns möjlighet att göra detta. Vi förbehåller oss rätten att själva avgöra vilka tips som ska införas och när. Denna sida är under ständig utveckling och vi hoppas att det finns sådant som kan hjälpa elever att få en bättre skolvardag och att gå rakryggade genom hela skolan. 

Tipsen kommer från konkreta situationer där pedagoger använt dem. Elever är olika så alla tips kommer inte att fungera för alla. Det är nödvändigt att göra en analys av det som är svårt, vilka styrkor man kan bygga på och vad man kan göra för att förbättra situationen för eleven.

SENASTE TIPSET


Hur läraren agerar och organiserar lektionen kan hjälpa elever med svårigheter att hålla reda på sina saker. Här är det senaste tipset på vad läraren kan göra för att hjälpa eleverna komma ihåg sina saker:
+ För att göra det tydligare och roligare med städningen kan en särskild klocka ringa när det är dags att städa undan och städmusik användas. +

OM OLIKA SVÅRIGHETER


För att kunna möta och hjälpa barn och ungdomar med olika typer av svårigheter behövs både kunskap och strategier. En diagnos säger endast en del om en elevs problematik och analysen av elevens behov och svårigheter måste därför vara individanpassad. 

Vad pedagogen kan göra
Saker
Se alla tipsen Läs mer
Ta del av Provivus nyheter!

Skriv upp dig på vår e-post lista.